БСП

Червените чертаят стратегия на Боровец

БСП чертае стратегията си за близко бъдеще на Боровец. Като треньор, който надъхва отбора си, лидерът на БСП припомни отминалите месеци, през които имаше ежедневни протести с искане за оставка на правителството. „Удържахме на огромен натиск, правителството и парламентът устояха и искам да благодаря на всички народни представители, министри, заместник-министри, политически кабинети, че в тази абсолютно ненормална ситуация не само удържаха на реванша, който ГЕРБ се опита да реализира тогава, но се свършиха много неща – и за държавата, и за хората, и за икономиката”, каза Станишев при откриването на семинара на парламентарната група на левицата и представители на правителството, който започна в Боровец.

„Тук сме, за да начертаем план за действие оттук нататък. Моментът е много подходящ да се премине към по-целенасочено, стратегическо и последователно действие за реализацията на програмата на правителството“, поясни Станишев. По думите му, основната отговорност лежи върху БСП като мандатоносител. „Това предопределя основните политики на кабинета да бъдат много добре координирани с партията и в диалог с нашия партньор в управлението – ДПС. Наясно сме, че в началото нямаше чуваемост към това, което правителството вършеше. Сега има възможност да се очертае перспектива“, очерта Сергей Станишев.

Според него утре предстои дискусия за реиндустриализация на страната. „Как ще работим по тази програма, как ще постигнем това да бъде една смислена, с добри инструменти национална програма, как да привлечем подкрепа за нея, защото тя дава възможности за икономиката, дава перспектива за хората“, поясни Станишев. БСП признават необходимостта от по-цялостни промени в сектора здравеопазване, в сферата в средното образование, регионалната и инвестиционната политика.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.