Анализи

Червеният шаман: Темата за Русия ще изненада неприятно мнозина на езвроизборите

Политическото пространство е по-различно преди старта на кампанията за евровота, отколкото при всички дрруги избори досега. Това каза в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ политическият психолог Димитър Гронев. Винаги досега левите и десните партии са се придържали към различни схеми, обясни той: В тази кампания, тъй като политиките са неясни за електората, очевидно всички ще прибегнат в по-голяма или по-малка степен до идеите на десницата, до персонализирането на дебата, на разговора.

Отношението на политиците към Русия също ще бъде основен фактор, смята Гронев. Според мен в тези избори, темата Русия ще бъде основна и отношението към Русия би могло да изненада в негативен план доста от политиците и в позитивен план – останалата част. Това е тема, без която няма да се мине. Русофилството не означава отношение точно към това правителство, което е в момента в Русия! Тръгнете от дядо Иван, българо-руската дружба през вековете, стигнете дори до конкретни аспекти. Аз наскоро бях в Бургас и гледам, че няма магазин, в който да не пише на руски.

Силно ще се очертаят и разликите между АБВ и БСП, смята Гронев. Станишев ще се справи добре пред твърдото ядро на партията, защото по традиция то застава зад председателя. Калфин ще заложи на това, че е познат в Европа.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.