БСП

Членовете на ръководството на БСП подадоха оставка

„Днес присъстващите членове на ръководството заявиха категорично, че предоставят своите оставки пред Националния съвет. Ще видим как ще се развие процедурата.” Това каза председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията по повод преминалите местни избори. Миков определи представянето на червените като „тежка загуба”, но въпреки това БСП, по думите му, си оставала втора политическа сила.

Нека не изменяме горещите въпроси на деня с евентуални промени в закони. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на пресконференция в отговор на въпроса дали са необходими промени в ИК, съобщи „Фокус”.

„Ще подкрепим промени, които дават възможност в България да има честни избори, но оправданието за фалшификация и използването на полицията и широкото затваряне на очите за плащане на капака на колата на главната улица в Харманли, какво е виновен ИК? Създаде се ситуация, в която да има хаос, за да се направят тези фалшификации. Нека не изменяме горещите въпроси на деня с евентуални промени в закони. Това е най-лесният път да се замажат нещата. Българските граждани не вярват това. Виждате затвърждаване на ниската активност. Вчера българските граждани това казаха. На първи тур се докара някак избирателната активност на третия ден след изборите”, каза той.

Миков посочи, че в партията ще проведат разговори и ще оценят фактите и преценят дали ще обжалват изборите.

По думите му, има достатъчно основания да го направят. „Има протоколи, подписани с особени мнения. Не искам да коментирам нито един отделен казус”, коментира той. По отношение на оставката му като лидер на БСП той заяви, членовете на ръководството са заявили, че ще предоставят своите оставки. „Пред Националния съвет ще видим как ще се развие процедурата. Не е въпрос за техните оставки, а за моята. Към момента този въпрос няма да го коментирам с вас, а ще го поставя пред НС”, посочи още Михаил Миков. „Отговорността съм я поел, когато конгресът ме е избрал за председател на НС. Не смятам, че оставката е само форма на отговорност. Пред Националния съвет ще дискутирам този въпрос”, добави още той.

Впоследствие пред журналисти говорителят на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов уточни, че днес цялото Изпълнително бюро на партията е заявило пред председателя Миков, че подава оставка.

Самият Миков на пресконференцията каза, че той не е заявявал, че подава оставка.
По думите му, у нас започнала да се формира парична демокрация, а много от хората не са гласували, защото били разочаровани от пороците и машинациите на системата.

Националният съвет на БСП, който ще обсъжда въпроса с оставките, ще се състои след две седмици.
Михаил Миков заяви, че ще настоява дотогава местните организации да са си направили анализ на изборните резултати и да посочат персонално отговорни за провалите.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.