НФСБ

Данчо Хаджиев, НФСБ: Нямаме армия, да се поздравим с поглед в миналото

„Днес нямаме армия“, заяви Данчо Хаджиев при отбелязването на Деня на храбростта. С поднасянето на венци пред Паметника на Одринската епопея кандидатите за евродепутати от Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ отбелязаха Гергьовден. Данчо Хаджиев, Слави Бинев, Велизар Енчев, Силвия Трендафилова, Александър Минев и Любомир Желев изказаха своята почит пред мемориала, издигнат в памет на загиналите от Бившия 58 пехотен Одрински полк през Балканската война.

По покана на Патриотичния фронт, пред събралото се множество, мъжки военен хор изпълни възрожденските песни – „Край Босфора шум се вдига”, „Стани, стани, юнак балкански!” и „Вятър ечи, Балкан стене”.

„Нашата армия се е доказала с много победи и е направила България фактор на Балканския полуостров. За съжаление днес ние нямаме армия. Да се поздравим за днешния празник с поглед в миналото и с надежда, че в бъдеще пак ще можем да се гордеем с българската армия”, заяви Данчо Хаджиев. Той допълни, че НФСБ е зад позицията за задължителна 6-месечна наборна служба и против изпращането на български военни мисии: „Ние трябва да защитим държавата си тук, нашите граници на място, а не да доказваме достойнството си в чужди битки.”

„Дошъл е моментът, в който трябва да се изправим срещу змея, срещу най-големите си страхове”, заяви Слави Бинев, като направи препратка от празника на „Свети Георги” към предстоящите избори за ЕП. Той поздрави присъстващите за Деня на храбростта и празника на Българската армия и каза: „Длъжни сме в името на историята да повярваме в себе си, да се преборим със страховете си и да победим в името на България.”

„На военната мощ на България е нанесен страхотен удар. На страната ни и трябват не наемници, а войници, които да служат на отечеството си. Войската трябва да е символ на дълг и достойнство!”, допълни Силвия Трендафилова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.