Атака

Десислав Чуколов: Бареков, свали си имунитета!

Заместник – председателят на Атака Десислав Чуколов, зоналният отговорник на партията за Североизточна България Николай Александров и журналистът от телевизия „Алфа“ Николай Караколев дадоха пресконференция по повод скандала с Николай Бареков на празника на Голяма Богородица във Варна.Националистите представиха диск с кадри от действията, които хората на Бареков предприеха, за да попречат на репортера на „Алфа“ да направи интервю с председателя на „България без цензура“. От „Атака“ обявиха, че техният представител е бил блъскан, удрян и ритан.

Чуколов обясни, че от месец атакистите обикалят цяла варненска област. „Посетили сме общини, малки села, там, където политик не е стъпвал от години, да не кажа от десетилетия. Навсякъде, където се срещам със симпатизанти и граждани, задавам един простичък въпрос. Бареков купува ли гласове и тук? Навсякъде казват „Да, купува, купува”. Между 50 и 60 лева е варирала сумата, която Бареков е плащал във варненска област. Когато Бареков посети град Варна, естествено, че най-нормалният въпрос, който всеки уважаващ себе се журналист трябва да му зададе, е, господин Бареков, ще купувате ли отново гласове на тези избори? Бареков при такъв въпрос започва да проявява агресия. Това е господин Бареков. Един политик в кавички, който се изживява като мутра.”

Чуколов подчерта, че Бареков не отговори на тези въпроси – колко пари даде за изборите за Европейски парламент? Ще купува ли отново гласове на предстоящите избори? „Това е Бареков – един политик, който се възползва от ниската избирателна активност на последните избори. По 10 човека на секция имаше като застъпници, които всъщност бяха платени и господин Бареков по този начин успя да получи един процент, с който купен резултат сега оглушава ушите на всички българи, твърдейки, че той е новият политик, че това е новото лице на българската политика. Това всъщност е един мутра-политик. Защото методите, които той използва, са мутренски.”

Чуколов раздаде дискове на журналистите. „Вижте как се държи новият политик господин Бареков. Как заповядва на своите гавази да ритат, да блъскат, да обиждат и да се държат просташки“, каза Чуколов.

Той обясни, че ден след инцидента пиарът на ББЦ и „крадливата му колежка, опитала да си присвои ветробрана на микрофона ни“, влезли в клуб на Атака и вдигнали скандал по време на пресконференция. Това наложило личната му намеса. „Изгонените като мръсни котета протежета на Бареков явно не знаеха какъв е редът, за да говориш с медиите. Първо трябва да организираш пресконференция, след това да поканиш журналистите на нея и накрая да говориш“, коментира днес Чуколов.

Той е категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва да се захване сериозно „с мутренските изпълнения на Бареков“. Заместник–председателят на Атака призова Бареков също да си свали имунитета.

„Ако министерството на вътрешните работи си свърши работата и не бъде позволено на Николай Бареков да купува гласове. Атака ще има много по-висок процент подкрепа от „България без цензура“, категоричен бе Десислав Чуколов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.