България без цензура

Димитър Аврамов, кандидат на ББЦ за районен кмет на „Овча купел“: София се е превърналa в гето

Димитър Аврамов е филолог и политически коментатор. Автор е на стотици разследвания по българо-турските отношения и ислямския фундаментализъм. Има два многосерийни документално-публицистични филма по тези теми. Почетен член е на Националния независим съюз на офицерите в България. Твърди, че светът се вижда по-детайлно през очилата на журналистиката и смята да използва това си качество, служейки на столичани.

Г-н Аврамов, какво е Вашето послание към избирателите?
По-скоро имам апел към избирателите – да се вгледат в състоянието на София след многогодишното управление на ГЕРБ и да видят с разума и очите си, че фактически столицата се е превърнала в едно голямо гето, а не в европейски град. Ето защо аз бих желал да променим това статукво и да видим София такава, каквато искаме да я видим.

Какво е състоянието на „Овча купел“?
„Овча купел“ е едно от новоизлюпените гета, само че с „бежанците“, които всъщност са икономически имигранти и емисари на терористични групировки, включително и „Ислямска държава“.

Кои са основните проблеми на Вашия район?
Най-големите проблеми са новият проблем с бежанците и ужасяващото състояние на инфраструктурата. Има квартали, които уж се водят елитни като Горна баня, но хората там живеят в битови условия от 19 век. Трудно е човек да си представи, че квартал на около 5 километра от центъра на столица няма канализация, а съдържанието на септичните ями по дворовете на много места излиза на улиците. Това е много примитивно и не отговаря на никакви съвременни стандарти на живот.

„Овча купел“ е олицетворение на негативизма, който проявява сегашното ръководство на София към по-отдалечените квартали, то се съсредоточава към фасадата на центъра, а останалите райони са като заварени деца – тънат в мръсотия, мизерия, в дупки, по които дори пеша не може да се ходи. Дори паметниците на културата са изоставени, като банята в Горна баня и са се превърнали в свърталища на наркомани.

Вие с какво бихте се заели най-напред, ако гласоподавателите ви гласуват доверие за районен кмет?
С подобряване на удобството на жителите и със сигурността в района. Тук живеем в импровизиран затвор – първите и вторите етажи на блоковете са с решетки, защото хората не са сигурни за живота си, за имота си, за достойнството си. Малцина са смелчаците, които се осмеляват да излизат навън вечер. Дори не съм забелязал полицейски патрули. Ако ги има, няма ефект от тях.

Защо влязохте в листата на ББЦ, с какво кандидатът за кмет Мария Календерска се отличава от останалите претенденти за поста?
Защото Мария Календерска има много ясна визия за София. Останалите кандидати отиват на тези избори без конкретни решения. Няма ефект само от констатации. Календерска има ясни цели и мерки за възстановяване на София. Има добри идеи за сигурността, Студентски град, инфраструктурата.

Като политически анализатор как ще коментирате връхлетялата ни имигрантска вълна?
Това, което ни връхлетя не е имигрантска криза, а е катастрофа. Когато говорим за нея, трябва да се види генезиса на тези процеси, защото те не са случайни и не са възникнали спонтанно. Те имат предистория и тя е т.нар. нова Геополитическа стратегия на САЩ. Веднага след разпада на СССР САЩ започнаха осъществяването на тази стратегия, която е насочена към Балканите и Близкия Изток. Първата крачка на тази стратегия бе инспирираната от САЩ и някои техни западни съюзници войната в Босна и Херцеговина – 1994 –1995 г. Тогава САЩ обявиха своето безумно изобретение с идеята да бъде създаде мюсюлманска нация в Босна, въпреки, че нация не се гради върху религия, тя може да бъде създадена на базата на съответен етнос. След тази война, прицелът беше към бивша Югославия – да бъде разделена на малки послушни държави. И създадоха най-голямата си база в Косово. По това време тогавашният президент на САЩ Бил Клинтън в нецензурирано писмо до косовските албанци, публикувано в западни медии, казва, че войната ще продължи, докато не бъде ликвидирана православно-славянската хегемония на Балканите. Паралелно с това излезе и темата за т.нар. Ислямска дъга, която трябваше да осигури инвазия на исляма на Балканите. Та не е мит, създадена е в лабораториите на ЦРУ.

Това, което се случва сега има ли връзка с тази стратегия?
Това, което се случва сега е продължение. 2004 г. С протекцията и на САЩ България се присъедини към НАТО. Две години по-късно по времето на тройната коалиция ние подарихме три бази на американците и осигурихме контрол на САЩ до огромни райони далеч зад българските граници – Близкият Изток, Черноморието, Кавказ. Продължение на тази политика са командните центрове на НАТО, които създадохме, благодарение на нашите управляващи и президента. Министър Ненчев и премиерът Борисов казаха, че около тези центрове няма нищо сериозно, те били за рутинни учения, има споразумения. Има нещо обаче което хората не знаят у нас – за същността на това секретно споразумение Става дума за българо-американска военна структура с кодове име „Мисия Изток“ – целта й е материално-техническо обезпечаване и оперативно тактическо планиране на бойни операции извън територията на България. Влязохме в изключително тежък капан, от който няма измъкване поне до момента и при тези управляващи. Споразумението за базите е с 10-годишен срок и той изтича. Това е единственият полезен ход на България – имаме право една година по-рано да предупредим, че прекратяваме споразумението, този срок е тази година. С нашите управляващи в момента, с техния забележителен слугински комплекс никога няма да предприемат такава стъпка, защото знаят, че тяхната власт се подсигурява от САЩ, затова послушно изпълняват техните нареждания.

В момента Турция извива ръцете на Западна Европа, казвайки, че може да пусне мигрантите към Европа, затова Меркел заговори за преразглеждане на визовия режим за Турция. Турция и сега ги пуска на групички към България.

Кой е най-лошият сценарий, според Вас, за страната ни?
България е в опасност да бъде залята от една мюсюлманска маса от която ще се възползва Турция, защото тя отдавна има намерение да си върне т.нар. Дунавски вилает, реанимирайки Османската империя. Турция ни превзема, даже няма нужда да ни напада.

Това правителство не може да направи вече нищо добро за България, защото Борисов разчита да запази властта чрез американската подкрепа. Според мен правителството трябва да бъде сменено, да има предсрочни парламентарни избори и България да има съвсем друга политика за оцеляване на българската държавност. Ако не направим завой към националните ни интереси, България ще загине.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.