Новини

До 17 часа на 25 май може да извадите удостоверение за гласуване

Седмица преди евроизборите от полицията обявиха как гласоподавателите, загубили документите си, могат да участват във вота. От Дирекция „Български документи за самоличност“ изброиха начините за гласуване на хората, които в този момент са без документи. Хората, които са без валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да гласуват с удостоверение.

Гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще получат новите си документи по-скоро от предвиденото. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да получат удостоверение е необходимо следното Гражданите лично да подадат искане в Столичната дирекция на МВР, областните дирекции и районните полицейски управления от 20 май 2014 г. до 24 май 2014 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 25 май 2014 г. от 08.00 ч. до 17.00 часа. Удостоверенията се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

Ако подавате заявление по постоянен адрес за издаване на лична карта, удостоверението може да се издаде във всяко РУП, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Тези удостоверения са валидни само за изборния ден на 25 май 2014 година.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.