БСП

Дора Янкова, БСП: Осигурени са средства за ремонт на пътя Белица-Загражден

Ще бъдат ремонтирани още 5 км. от пътя Белица – Загражден. Това заяви зам.-председателят от Коалицията за България Дора Янкова след среща с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков. Янкова подчерта, че пътят ще се ремонтира със средства от Програмата за превантивен ремонт на пътната агенция и че изграждането на пътя е десетилетна мечта на жителите на община Баните.

„Надявам се до края на мандата да имаме изцяло нов път“, заяви народният представител. Тя изтъкна, че тази година в община Баните по линия на Публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат инвестирани над 1,2 млн.лв. в инфраструктура.

Белица – Загражден е най-пряката пътна връзка на община Баните с Пловдив и вътрешността на страната. „Пътят е от особено значение за развитието на община Баните като балнеологичен и туристически център“, посочи Янкова.

Според нея довършването на пътя ще позволи да се увеличи броя на туристите в общината, ще подпомогне бизнеса, а от там ще дойдат нови работни места.

Новата отсечка ще даде и по-добър достъп до връх „Свобода“, който лятно време се утвърждава като предпочитана дестинация за туризъм.

Пред председателя на УС на АПИ Янкова е изтъкнала необходимостта от ремонт на пътя Рожен-Лъки-Юговско ханче, който е бил забравен от десетилетия, а е удобна алтернативна връзка при затваряне на главния път Смолян-Пловдив в участъка от Чепеларе до Юговското ханче.

„При авария в момента хората обикалят през Девин или Кърджали, което увеличава пътуването и разходите за гориво. Ремонтираният път би увеличил и туристопотока към Хайдушки поляни и селата Виево, Петково, Славейно и Момчиловци”, поясни тя.

Дора Янкова е поставила и въпроса за ремонт на пътя Смолян-Смилян-Арда. Народният представител напомни, че по направлението има пропаднали участъци, както и множество неравности и дупки. Последно ремонтни дейности са извършвани през 2007г. „Пътят е особено важен за жителите в горното поречие на река Арда и развитието на туризма в община Смолян“, заключи Янкова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.