БСП

Достена Лаверн: Да отхвърлим пладнешкия грабеж и узаконяването на бандитизма, към което се стремят десните в България и в Европа

Кандидатът за евродепутат от КБ Достена Лаверн се срещна в Пловдив със студенти – от УНСС, СУ, Стопанска академия Свищов и други висши училища. Срещата се проведе по време на първия модул на проект „Нестандартно обучение по история и същност на ЕС и европейските институции – кампания на МО на БСП Пловдив. „Ние сме част от ЕС и трябва да го направим такъв, какъвто ни харесва, а не какъвто е бил през последните 10 години. Искаме по-силен ЕС, ЕП с повече правомощия, за да може да се върне доверието на гражданите в него, а не да го отхвърлят“, каза кандидатът за евродепутат.

„Ние трябва да отхвърлим пладнешкия грабеж и узаконяването на бандитизма, към което се стремят десните в България и в Европа. Ако ГЕРБ се съгласят на истински публичен дебат за институционалните реформи в ЕС, то тогава на българските граждани ще им стане ясно, че те не работят в полза на България“, добави тя. 

Според Лаверн дебатът би включвал предстоящите важни решения, които ще се взимат в следващите 5 години като: премахване или продължаване на финансовите ограничения, създаване на по-солидарен и демократичен ЕС или създаването на ЕС, от чието твърдо ядро ние ще излезем и ще останем в периферията,за или против Трансатлантическото сътрудничество, което предвижда корпорации да управляват държави и да потъпкват социалните и гражданските права на европейците, както и много други конкретни политики.

„Младите трябва да бъдат информирани за институционалните механизми на ЕС, за да могат не само да участват във викторини, заучавайки историческите факти, но и активно да участват в промяната на статуквото“, категорична бе Достена Лаверн.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.