БСП

Достена Лаверн призова студенти: Съставяйте си сами мнението

Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение. С тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университет. „Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни”, добави тя. На въпрос как ще се справим с младежката безработица, Лаверн отговори, че ще се бори в следващия ЕП да се отпуснат повече средства за младежката гаранция, като превенция срещу младежката безработица.

Тя представи идеята за провеждане на Европейски конвент по образованието в България, като там ще се оформят конкретни предложения към ЕС за подпомагане на образованието в България. Т

я допълни, че по този начин, по който съществува съюзът сега, той няма как да донесе щастие на хората не само в България, но и в Европа. Кандидатът за евродепутат заяви, че ще се бори образованието и културата да станат надпазарни ценности. А след това образованието би довело до икономически растеж и ползи, тъй като разговорът за образование и култура е всъщност разговор за един нов политически и социален модел.

„Трябва да се спре с превръщането на хората от граждани в консуматори, защото така те губят своите граждански права, тъй като на тях се гледа само като на потребители”, категорична бе Лаверн.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.