ДПС

ДПС регистрира листата си за изборите за Европейски парламент

ДПС регистрира листата си за изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г. Листата на ДПС с кандидат-депутатите за Европейски парламент беше регистрирана в ЦИК тази сутрин от секретаря на ЦОБ на ДПС и 17-ти в листата Мустафа Карадайъ, съобщиха от партията. Движението за права и свободи ще участва в предизборната кампания със слогана „ДПС в Европа, Европа в България!“.

Ето я и листата на ДПС за избори за български представители в Европейския парламент от Република България с кратко представяне на кандидатите: 

1. Филиз Хюсменова – Родена на 10 юни 1966 година в гр. Силистра. Завършва френска и руска филология. Заместник- председател на ДПС и евродепутат. Владее френски, руски и турски език. Семейна.

2. Делян Пеевски – Роден на 27 юли 1980 година в гр. София. Завършва право. Народен представител в 42-то НС. Несемеен.

3. Неджми Али – Роден на 16 юли 1972 година в с.Устрен, Кърджали. Завършва специалност „Стопанско управление и администрация“ в УНСС, София. Заместник-министър на отбраната. Владее англисйки, руски и турски език. Семеен.

4. Илхан Кючюк – Роден на 16.09.1985 година в гр. Севлиево. Завършил е „Политология” и „Право” във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Участвал е в „Академия за публични политики” в Прага, Чехия, „Либерална Академия” – Гумерсбах, Германия, Програмата на департамента на САЩ по икономически, политически и социални въпроси на Европа и Програмата за външна политика към Россотрудничество, Русия. През 2012 година завършва Българско училище за политика „Димитър Паница” и Световния форум по демокрация в Страсбург, Франция. Председател на Младежко ДПС. Владее английски, руски и турски език. Семеен.

5. Искра Михайлова – Родена на 7 септември 1957 година. Завършва полувисше библиотечно образование в Държавния библиотекарски институт. От 1977 до 1980 г. учи магистратура по библиотечни и информационни технологии и услуги към Ленинградския държавен институт по културата. Министър на околната среда и водите. Владее френски, руски и турски език. Семейна. 

6. Станислав Анастасов – Роден е на 05.06.1983 година. Завършил е „Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”. Вицепрезидент на Младежкия Либерален Интернационал IFLRY. Владее английски, немски, руски и сръбски езици. Семеен.

7. Айсун Авджиев – Роден на 23 август 1974 година в гр. Търговище. Доктор по „Регионална и политическа география“ – СУ „Св.Кл.Охридски“ гр. София. Магистър по „Международни отношения“. Бакалавър по „Социална антропология и етнология“. Координатор на информационните офиси на Метин Казак. Владее английски, руски и турски език. Несемеен. 

8. Елисавета Кехайова – Родена на 10 юли 1981 година в гр. Смолян. Бакалавър по Българска филология. Магистър по Психология на Социалните дейности. Заместник-кмет на град Кърджали по хуманитарните въпроси. Владее английски. Семейна с едно дете.

9. Севим Мусак – Родена на 21 юни 1989 година в гр. Мадан. Магистър по право. Член на Общински съвет на Младежко ДПС Мадан. Владее английски език. Несемейна.

10. Яшар Асан – Роден на 24 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средно образование. 3 мандата Общински съветник в община ПловдивЗанимава се с търговия. Владее руски, ромски и турски език. Семеен с две деца

11. Дениз Хайрула – Роден на 4 май 1988 година в гр. Бургас. Магистър по геодезия. Младежки председател на Общински съвет на ДПС – Айтос. Владее турски език. Несемеен.

12. Андрей Георгиев – Роден на 20 юни 1974 година в гр. София. Бакалавър по икономика на транспорта. Заместник-областен управител на град София. Владее английски и руски език. Семеен с две деца.

13. Хами Хамиев – Роден на 11 септември 1982 година в гр. Разград. Магистър по Растителна защита. Депутат в 42-ро Народно събрание на Република България. Владее английски и турски език. Семеен с две деца

14. Анна Благоева – Родена на 22 март 1982 година в гр. Кюстендил. Магистър по право. Председател на Младежко ДПС-Кюстендил. Владее английски и руски език. Несемейна.

15. Александър Несторов – Роден на 26 ноември 1988 година в гр. София. Бакалавър по Международни финанси, следва право. Съветник в Политическия кабинет на министъра на Младежта и спорта. Владее английски, френски и гръцки език. Несемеен.

16. Алисе Хасанова – Родена на 25 януари 1986 година в гр. Варна. Бакалавър по Международни икономически отношения. Магистър по Корпоративни финанси. Заместник областен председател на Младежко ДПС-Варна. Владее английски и немски език. Несемейна

17. Мустафа Карадайъ – Роден на 8 май 1970 година в с. Борино. Магистър по икономика. Депутат в 42-ро Народно събрание на Република България. Владее английски и турски език. Семеен с две деца.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.