България без цензура

Драгомир Стефанов: Маргарита Попова е едно от предложенията за служебен премиер

Сегашният парламент е изчерпан и не е място, където може да се води политически диалог, ето защо трябва да се върви към предсрочни избори. Това каза лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов в интервю по БНТ. Важен момент, според него, е кой ще бъде служебният премиер. Сегашният вицепрезидент Маргарита Попова е едно от предложенията, но има подходящи кандидатури, които трябва да се обсъдят, каза още Стефанов.

Лидерът на Гергьовден коментира още, че истинската битка едва сега започва. „Нашата битка не беше за европарламента, а една сега започва, защото ние още по време на кампанията декларирахме предсрочен парламентарен вот“, каза Стефанов. Той добави, че коалицията има енергия и резерви, а резултатът й може да бъде удвоен. Като пример за това той посочи, че за два месеца резултатът й беше увеличен 4 пъти. „Тръгнахме от 3%, а виждате какво показват вчерашните резултати“, заключи Стефанов. Той е категоричен, че е бил печеливш подходът на коалицията нейните политици да бъдат непрестанно сред хората.“Те не бяха виждали жив политик и това се оказа успешната формула за нас“, каза Стефанов.

Той добави, че коалицията няма да подава нови жалби. „Те не биха променили нищо, но трябва да се помисли за професионални избирателни комисии. Вчерашният вот ясно показа, че голяма част от ръководствата на СИК-овете бяха неподготвени“, коментира лидерът на Гергьовден.

Стефанов каза още, че идните дни ще бъде решено към кое политическо семейство в Европейския парламент ще се присъединят депутатите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Това, според него, обаче, за хората не е от значение. „Българите показаха по време на кампанията, че повече се интересуваха не толкова от европейски проблеми, а от своите си. Така че, в Европарламента за българските евродепутати ще е по-важно не към кого ще се присъединят, а да работят заедно за интересите на страната. В България можем да се караме колкото си искаме, но в Европа ще трябва да сме заедно. Ето защо най-много трябва да си сътрудничим с останалите евродепутати“, заключи Стефанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.