Новини

Драгомир Стойнев: Отговорност, държавност, развитие – това е пътят

За мен е чест като социалист да застана тук и да видя този пълен площад и силата и енергията, която излъчвате. Припомням си тази първа година, която преживяхме и като партия, и като правителство, но вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Това заяви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП, по време на митинга на левицата по случай 1 май. „Отговорност, държавност, развитие. Това са трите думи, които най-добре характеризират пътя, по който сме тръгнали и ще изведем страната от тази дупка, която ни остави ГЕРБ“, допълни министърът.

Стойнев припомни, че сегашната опозиция на два пъти се отказват от властта. „Веднъж избягаха, втори път върнаха мандата, защото те знаят какво оставиха – една съсипана икономика, една енергетика в колапс, пазар на труда пред срив“, каза той. По неговите думи БСП е обещала, че ще даде надежда на хората и правителството изпълнява обещанията й. „Ние тръгнахме по пътя на икономически растеж. Освободихме бизнеса от административната примка, която го бе хванала, наляхме милиони в икономиката и се борим за дълготрайни работни места“, обясни Стойнев. 

Той е категоричен, че България вече не е разграден двор. „Тук трябва да се спазват закони и да се уважават българските институции и който не го прави ще си носи последствията“, допълни той. Стойнев припомни, че въпреки трудната ситуация са отделени 500 млн. за развитие на регионите. „Нещо невиждано до сега, защото правителството е отговорно към всички граждани на тази държава и трябва да усетят политиката, която водим в момента“, заяви той. 

По мнение на социалиста опозицията с лекота предава националните интереси. „Ходят в Брюксел и се борят срещу всеки голям проект, но това няма да се случи. Защото тук днес са тези хора, които ще защитават националния ни интерес в Брюксел“, уточни той. 

Според него тези избори, които предстоят са избори за България, защото там ще бъдат изпратени хора, които няма да бъдат безгласни букви. „Тези избори са за европейските ценности, които Европа изгуби, защото след 10 години управление на десните Европа не е по-солидарна, няма социална политика, която се грижи за хората и няма индустриална политика. Вървим по пътя на победата и заедно ще я постигнем“, заключи Драгомир Стойнев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.