БАСТА

Емил Димитров: Ядрени мощности – да, но от частни инвеститори

Ядрени мощности трябва да се изграждат – но от частни инвеститори, за тяхна сметка и без държавни гаранции и фиксирана цена за изкупуване на тока. Това заяви в „Референдум“ по БНТ Емил Димитров от БАСТА. „Т.е. един свободен пазар и осигурени работни места при експлоатацията. Това ще създаде национална сигурност. Така че – добре дошли са всички, които са решили да инвестират за своя сметка и свой риск“, допълни той.

На въпрос как се отнася партията му към разширяването на ЕС, Емил Димитров отговори: „Ние няма да кажем „Баста“ на разширяването на Европа. Първо защото няма да е коректно – да сме едни от последните държави и да кажем – тук ще сложим граници. Второ – това пречи на търговията, на културния обмен, на всякакви връзки. ЕС трябва да се разширява, а страните-кандидатки трябва да изпълнят условията, които са им поставени“.

Според Емил Димитров европейските критерии са мерилото, на което трябва да отговорят държавите кандидатки. Това се отнася и за Турция – ако тя успее да покрие всички еврокритерии, то би добре дошла в ЕС.

На въпрос дали трябва да се признават еднополовите бракове, представителят на БАСТА заяви: „Ние нямаме нищо против хората с нестандартна сексуална ориентация. Но сме против да възпитават нашите деца в техните „ценности“. Видяхте фарса с Евровизия. И аз питам нашите деца какво биха избрали ние да им показваме – Григор Димитров или Азис. Аз лично бих избрал да им покажа Григор Димитров. И да – ние сме против еднополовите бракове“.

По темата за отношението и бъдещето на бежанците у нас Емил Димитров заяви, че на тях трябва да им се осигури достоен живот, но допълни: „Срамно е да храним българските сираци със 100 лева и с 1000 лева един бежанец. Европа трябва да бъде солидарна с нас, ако иска бежанците да останат у нас“.

Представителят на БАСТА коментира ситуацията в Украйна като заяви, че страната ни трябва да бъде неутрална по отношение на конфликта там: „Ние сме против санкции срещу Русия по политически теми в тази връзка. Какво ще стане, ако утре исканите към Русия санкции станат тотални? Така че ние няма да унищожаваме туризма си, селското си стопанство. В момента е спрян традиционният износ на български зеленчуци само заради сигурността. При едни евентуални санкции към Русия, загива и туризмът, и селското ни стопанство“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.