ДПС

Ето ги евродепутатите на ДПС – двама са на кантар

Читиричасовото заседание на предизборния щаб на ДПС приключи, без да бъде оповестена окончателната листа за евроизборите. Въпреки това обаче делегатите стигнаха до принципен консенсус около най-важните имена в подреждането. Очаква се в четвъртък ръководството да обяви за водач на листата Филиз Хюсменова. Тя понесе критики от някои съпартийци за досегашната си работа в Брюксел, но подчертавайки необходимостта от приемственост, Хюсменова бе предложена лично от председателя на ДСП Лютви Местан.

Второто място е за Делян Пеевски. Депутатът получи мощна подкрепа от всички структури на партията. В негова полза се изказаха всички, които взеха думата по време на заседанието, като делегатите се обединиха около тезата, че Пеевски е „доказал се в изборите боец“.

От ДПС вече обявиха, че целта им за следващия мандат на Европейския парламент е да бъдат представлявани от четирима, а не от трима депутати, както бе досега. Именно заради това интригата се върти около подгласниците на Хюсменова и Пеевски. До последно в партията ще мислят дали третото място да бъде за зам.-министъра на отбраната Неджми Али, а четвъртото – за лидера на младежите Илхан Кючюк, или обратното. С по-големи шансове засега е Али. Причина за това са намеренията на ръководството да постави на ветровитата четвърта позиция млад и енергичен мъж, чиято амбиция да помогне в борбата за едно евродепутатско място в повече.

В листата на ДПС ще бъде и Искра Михайлова. За екоминистърката е предвидено петото място в листата, на което се гледа повече като знак на уважение, отколкото като позиция с реален шанс за Брюксел.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.