Анализи

EUvox: Източноевропейците “за” свободен трудов пазар, на Запад искат ограничения

Северноевропейците се съмняват, че свободният трудов пазар в Европейския съюз им е от полза. Голяма част от гражданите на северноевропейските държави не са съгласни с политиката на отворени граници за всички европейски граждани, според анализ на EUvox www.euvox.eu/bg – интернет платформа, която e разработена специално за евроизборите и е достъпна на всички езици на страните-членки. Към момента в онлайн проучването са участвали общо над 1 милион души от всички държави на ЕС. 

Англичаните в най-голяма степен са против свободния трудов пазар, въпреки че традиционно подкрепят пазарната икономика и свободната конкуренция.

В Холандия и Кипър – държави, които разчитат на голям брой сезонни работници в туристическия сектор, мнозинството е за ограничаване на свободното движение на пазара на труда.

От друга страна избирателите в страните от Южна и Източна Европа, които поради икономическата криза претърпяха високи нива на емиграция през последните години, все още подкрепят свободния трудов пазар. В държави като България, Румъния, Испания и Португалия, повече от 80% от потребителите не са съгласни да се налагат ограничения

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.