Новини

Евроизбори 2014 бъркат в джоба на училищата

Средно 1000 лв на ден струват изборите на едно училище. От учителския синдикат поискаха възстановяването на тази разходи. Ръководството столичното 144-о училище сметна, че само за изборния ден ще трябва да извади 1013 лв. от бюджета си. В тази сума се включват разходите за ток, вода, парно и персонал. Това е скандално, смятат от учебното заведение, цитирани от News7. Не стига, че парите са малко, а трябва с тях да се плащат и изборите.

След миналите избори повечето училища в столицата са били компенсирани, но 144-то не е било едно от тях, тъй като от управата му не са знаели за процедурата по възстановяване на разходите. Освен плащане на сметки, в училищата се оплакват и от нанесени щети в изборния ден. 

Боклуци, фасове в класните стаи, унищожени с перманентен маркер дъски – това оставят след себе си членовете на секционните избирателни комисии. От учителския синдикат се надяват тази година повече от училищата да бъдат компенсирани за разходите, които ще направят по време на изборите. И настояват за повече средства.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.