НФСБ

Eвропейската комисия проверява съдебната ни система по сигнал на Слави Бинев

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу информира Слави Бинев, че е разпоредил проверка на сигнал на българския евродепутат. Барозу е помолил комисаря, отговорен за правосъдие, основни права и гражданство да разгледа всички точки, който са повдигнати в сигнала от Бинев. Преди около месец представителят на НФСБ в ЕП изпрати сигнал към Шулц, Барозу, Касини, Леене и Рединг, на базата на огромен брой жалби от български граждани, които ежедневно пристигат в офиса на Бинев.

Мнозинството от тях са свързани със сериозни проблеми в областта на съдебната система, най-вече – нарушаване на правата на българските граждани и абсолютно несправедливи присъди. Сигналите идват от цялата страна – София, Варна, Русе, Ямбол и касаят случаи от проблеми с Топлофикация АД и неправомерни договори с банки, през сериозни битови проблеми, които не намират решение и институционална подкрепа до казуси в различни браншове – като например случаите с моряците от Sea Wind, които години наред не са получавали възнаграждение. Изброените случаи илюстрират накратко обстановката в българската съдебна система и липсата на вяра в полиция, прокуратура и съд. 

На базата на предоставената информация, Слави Бинев поиска конкретни стъпки, за да има гаранция за европейските граждани от България, че съдебната система наистина работи и ги защитава от несправедливости.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.