БСП

Георги Гергов, БСП: Време е да направим промяната и на тези избори да сложим край на това статукво

С митинг поклонение в местността Кемера пловдивските социалисти отбелязаха 92 години от Септемврийското въстание. В словото си по повод първото в света антифашистко въстание инж. Йордан Василев, кандидат за районен кмет на Източен, припомни заветите на септемврийци.

„Вдъхновени от техния подвиг, ние техните наследници тръгваме на битката с единствената възможна парола „Нито крачка назад! Главите горе! За по-доброто бъдеще на Пловдив и България!” – декларира IT специалистът, а хората пред мемориала в местността му отговориха с „Победа”.

Димитринка Вакрилова, председател на социалистите в район Централен и кандидат за общински съветник, припомни, че в ноща срещу 27 септевмри 1923 година на това място са разстреляни видни пловдивски интелктуалци, радетели за свобода и справедливост. Сред тях е и кметът на Пловдивската комуна – Никола Гълъбов. В речта си социалист №1 в Пловдив и кандидат за кмет на най-стария жив град в Европа Георги Гергов припомни как само за три месеца комунарите успяват да променят местното самоуправление.

„Те са искали нормалните неща и преди да бъдат арестувани от жандармерията, дават гласност и публичност на това, което се решава в Общинския съвет с открити заседания, развиват здравна и социална политика”, посочи Георги Гергов. Той изтъкна, че и днес това остават целите и ценностите, към които БСП се стреми.

„За 25 години загубихме децата си, държавата си и всичко градено половин век. Време е да направим промяната и на тези избори да сложим край на това статукво”, заяви Георги Гергов пред пловдивчани. Той подчерта, че за постигането на тази задача е важен всеки човек. Лидерът на социалистите даде и аргументите, с които той и БСП влизат в надпреварата – знания, умения и опит.

„Нека не подценяват революционната партия БСП, защото имаме памет, минало и бъдеще”, каза в заключение кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов, а след това връчи членски карти на новоприети социалисти.

С едноминутно мълчание и полагане на цветя паметта на септемврийци-пловдивчани почетоха Милена Колева, кандидат за районен кмет на Западен, Добромира Тошева, кандидат за районен кмет на Тракия, кметът на с. Ягодово Николай Гарджев, настоящи и бъдещи общински съветници от БСП.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.