БСП

Георги Гергов, кандидат-кмет на Пловдив от БСП: Вече 25 години във всички бюджети образованието е последна грижа

Още на първата сесия в следващия мандат групата на БСП ще внесе предложение за специално заседание на местния парламент, посветено на образованието. С това се ангажира кандидатът за кмет и водач на листата с №5 Георги Гергов на среща със учителското съсловие в Пловдив. Пред гилдията той изтъкна, че образованието е приоритет на социалистите, защото на града и държавата са нужни грамотни и интелигентни хора.

„Вече 25 години във всички бюджети образованието е последна грижа. Стига толкова унижения за българския учител и за българските деца!” – заяви гневно кметът на промяната. Той сподели защо иска да управлява Пловдив и как смята да задържи младите хора в града на тепета. „Имаме университети, имаме професионални училища, но трябва да се подобри качеството на образование, защото бизнесът иска подготвени кадри” – посочи Георги Гергов. Той разказа на участниците в срещата, че високотехнологични компании биха могли да инвестират в Пловдив и да създадат добре платени работни места.

„При мен в ЦУМ работят близо 1200 момичета и момчета под 34 години към три чужди компании, искам това да стане и в нашия град” – посочи кандидатът за кмет с №5. По думите това ще стане, когато пловдивчани изгонят мафията от Общинския съвет. „Искам животът ни да стане нормален и това е моята кауза” – каза Георги Гергов и получи адмирациите на учителското съсловие за програмата относно общинското образование. Тя предвижда експертна оценка на базата на пловдивските училища, повече капиталови разходи за образователната инфраструктура, равнопоставено отношение към всички образователни заведения, категоричен ангажимент за стимулиране на младите учители, контрол на ученическото хранене.

„Ще намеря начин да увелича приходите, за да има повече пари и да направим образованието качествено” – гарантира кандидатът за кмет с №5 Георги Гергов. Той се ангажира и с редица предложения, свързани с възпитанието и сигурността на подрастващите, с включването им в извънучилищни форми на обучение, насърчаването на квалификацията и преквалификацията на учителския кадрови състав. „Можем да успеем, вие сте съсловието, което подготвя бъдещето” – каза Гергов и посочи, че ще привлече пловдивският експертен потенциал за участие в Съвет по образование, култура и наука към Общината.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.