АБВ

Георги Илчев, АБВ: Пловдив се нуждае от бюджет на растеж, ще работя в посока на това общината да стане по-богата

Пловдив се нуждае от бюджет на растеж. От разширяване на публично–частното партньорство, от работата по концесии, които да осигурят икономическо развитие. Това заяви по време на дебат в ефира на bTV кандидатът на Алтернатива за българско възраждане за кмет на град Пловдив Георги Илчев.

„Ще работя в посока на това общината да стане по-богата. Проектите, които се реализират в нея, трябва да бъдат изпълнени със съдържание. Те трябва да увеличават икономическия потенциал на града, да осигурят нови и добре заплатени работни места, да подобрят благосъстоянието на гражданите“, посочи той.

Илчев се обяви и за изработването на единна стратегия за инфраструктурното развитие на Пловдив, която да позволи изграждането на велоалеи, нови тролейбусни маршрути, разширяване и ремонт на булеварди и улици, реализиране на културни и исторически проекти, така че те да функционират в единна система, а не всяко новопостроено съоръжение да създава логистични проблеми, тъй като не е съобразено с вече наличните, или пък бъдещи елементи на градската среда.

В отговор на въпрос Илчев коментира и функционирането на синята зона, както и състоянието на градския транспорт в града под тепетата. Според него е необходим цялостен анализ на транспортната мрежа, както и на условията за паркиране в центъра на Пловдив, върху който които да стъпи план за нов подход при управлението на двата сектора. За момента те не успяват да изиграят обществената роля за която са предназначени, тъй като не покриват нито очакванията и изискванията на гражданите, нито показват добри финансови резултати, посочи Илчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.