АБВ

Георги Кадиев, кандидат-кмет на АБВ: Основният ми противник на тези избори е състоянието, в което се намира София

„Очаквам по-високо участие на гражданите в тези избори. Само силното гражданско участие – високата избирателна активност, могат да преборят корпоративния и купения вот”. Това заяви в ефира на БНТ кандидатът на коалиция „Сердика“ за кмет на София Георги Кадиев. Той бе категоричен, че ще се бори за промяна на облика на столицата. По думите му градът е с добре поддържан център, но кварталите му, особено крайните, продължават да тънат в проблеми, които сякаш не касаят ръководството на Столична община.

„Основният ми противник на тези избори е състоянието, в което се намира София. Осъзнавам, че в града са се направили много хубави неща, но смятам, че с едно добро управление ситуацията може да бъде много по-добра. Не харесвам например, че едни и същи улици се ремонтират по пет, шест пъти, защото това всъщност краде от нашите пари. Ремонтираме ги веднъж с евросредства, вторият път вече си ги плащаме от нашия бюджет. Не харесвам също презастрояването, веднага бих назначил нов главен архитект на града. Ще поставя акцент и върху финансовата децентрализация, защото районните кметове на практика не разполагат със собствен бюджет и за всяко нещо трябва да се молят на централно ниво“, посочи той.

Според Кадиев, акцент трябва да се постави и върху идентичността на кварталите на София. Върху тяхното облагородяване и изграждане на инфраструктура така, че всеки да има свой собствен облик. По думите му е недопустимо в центъра на София да има паркове и спортни площадки, а жилищният район на „Христо Ботев“, например, да бъде напълно занемарен от управата на града. „Кварталите нямат собствен облик. Това може да се направи, като се изградят нови и модерни читалища, културни домове, спортни площадки, паметници и инфраструктура“, допълни той.

В заключение Георги Кадиев заяви, че ще се бори и за възвръщането на доверието в политиката. Според него това може да стане само с активна работа в полза на гражданите с открито и прозрачно управление. „Когато ни видят хората казват – всички сте еднакви. Това е много лошо. Нагласите в обществото като цяло са, че политиката ни е корумпирана. Една от моите цели е да възвърна доверието в политиката в България“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.