АБВ

Георги Кадиев, кандидат-кмет на София от АБВ: Зад гърба на Йорданка Фандъкова се шири корупция

Столична община твърди, че има 50 километра велоалеи в столицата, а неправителствена организация изнася данни за 18 километра, кой лъже в случая. Това попита в студиото на Нова телевизия кандидатът за кмет на София Георги Кадиев. „От 10 години съм в политиката, ял съм много бой, а от баща си знам, че когато ме бият, да ставам и да продължавам напред”, каза още Кадиев. Той каза, че има визия за развитие на столицата и затова отново иска да участва в надпреварата.

Според Кадиев, неговата кандидатура не работи в полза на ГЕРБ. Той посочи примери, как Столична община дава големи поръчки на фирми, свързани с Делян Пеевски. „Обществените поръчки в София са до голяма степен манипулирани, зад гърба на Йорданка Фандъкова се шири корупция”, смята кандидатът за градоначалник.

Той обаче посочи, че самата тя едва ли е вътре в схемите, но пък и не спира далаверата. „Има десетина дела срещу мен, защото не скривам скандалите, на които съм бил свидетел”, каза още Кадиев.

Според него, всички случаи на корупция в Столична община, които се знаят и са предадени на прокуратурата са след негови доклади. „Моята критика е към ГЕРБ, Йорданка Фандъкова е само красива фасада, зад която се крият икономически интереси”, каза още Кадиев.

Той бе категоричен, че в София се строи некачествено и затова непрекъснато пътища пропадат и нови обекти се доремонтират.

Кадиев посочи, че бизнесът на съпругата му е легален, от 2008 година досега за фирмата й не е излязло нищо скандално.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.