Новини

Георги Кадиев: Няма да съм кандидат-кмет на БСП

Няма да съм кандидат-кмет на БСП. Ще бъда или независим кандидат или кандидат на широка коалиция, подкрепен от много партии.Това заяви пред Нова телевизия доскорошният червен активист Георги Кадиев, след като гръмна скандалът, че няма да се кандидатира от листата на партията столетница в битката за кметското място на столицата.

„Бях лице на някакво друго разбиране за БСП. На хора, които не се предават, които не се крият в листите. Надявам се поне малко тази летаргия и това предаване да се разбута малко на 25 октомври. Защото София има нужда от това нещо”, коментира Кадиев.

Той заяви, че основният ефект от това е да се даде алтернатива на софиянци. „Човек трябва да се бори за мечтите си. Не трябва да се съобразява само със социология. При мен беше 90% емоция. Ако беше рационално, щях да съм го направил доста по-отдавна. Пълна летаргия, абсолютно никаквото желание за промяна в София – експертна, политическа, не само от БСП, но и от Реформаторския блок например”, заяви отлюспеният червен активист.

„Аз съм оправданието на БСП, не съм конфронтирането”, заяви той и допълни: „Няма да съм кандидат на АБВ. Водил съм разговори с над 10 партии. Нямам намерение да напусна БСП, но те най-вероятно ще ме изключат. Ако получа голям шамар от хората, очевидно не ставам за политик. Амбицията ми е категорично второ място. Единственият ми конкурент е Фандъкова. Това ми е амбицията. Нещата, надявам се, ще се решат на балотаж”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.