АБВ

Георги Първанов: Убеден съм, че бъдещето е на АБВ

Убеден съм, че бъдещето е на АБВ. Това каза лидерът на партията Георги Първанов по време на официалното откриване на предизборната кампания на формацията. „Макар и млада партия, АБВ е парламентарна формация, АБВ има своя авторитет в българския парламент, независимо дали става дума за енергетика, икономика, образование, здравеопазване или в сектор „Сигурност“, заяви Първанов, цитиран от „Фокус”.

„Нашата експертиза е високо ценена и позицията ни е такава, че всеки, независимо дали е съгласен с нея, се съобразява“, смята той. „Тежка полемика се вихреше последните дни за реформата в съдебната власт. Получихме тежки упреци заради нашата ясна и последователна позиция от началото до края – такава е позицията на АБВ. Мина едно гласуване и сега разбирам, че от представителите на партията мандатоносител, са казали, че има опасност от Брюксел да „ни дърпат ушите“ заради политическия похлупак над прокурорската колегия“, посочи той.

По думите на Първанов, АБВ няма да спре и има своите мащабни идеи за трайна и дълбока реформа в политическата система. „Онзи ден се чу за свикване на Велико народно събрание, което беше идея на АБВ. Ще започнем от дълбоко с проблемите на политическата система, където има нужда от голяма, значима реформа на политическия модел, започвайки от идеята за президентска република, минавайки през идеята за пряката демокрация. Някой освен АБВ да говори, че предстои референдум, наши идеи са и за мажоритарния избор, защото хората имат право да избират личности заедно с партии и за задължителното гласуване“, каза още той. „АБВ ще отстоява тези идеи по време на кампанията и особено след това. АБВ е носител на истинската идея за реформа на българската политика“, категоричен беше председателят на партията.

От своя страна зам.-председателят на партията Румен Петков целта на АБВ е да даде на хората усещане за достойнство, за самочувствие. „Да им даде увереност, че от тях зависи как ще се управлява държавата”, подчерта той. „Днес ние влизаме в една тежка надпревара, но това е наш съзнателен избор, защото всички ние, всички кандидати на АБВ за кметове и общински съветници си поставяме задачата да създадем условия за едно достойно бъдеще на българите, да им дадем алтернатива, да им покажем, че може да се управлява с чест и професионализъм. Имаме потенциал за това“, категоричен бе той.

„АБВ е бъдещето на една достойна България, бъдеще за което всички ни е работим и ще продължаваме да работим, бъдеще в което вярваме и за което ще се борим до край”, заяви още пред препълнената зала в НДК Румен Петков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.