БСП

Георги Пирински: Задачата ни в тази кампания е да влезем в разговор с обществото

„Задачата ни в тази кампания е да влезем в разговор и диалог с едно общество, което е загубило всякаква надежда, че някой ден нещата ще се нормализират. Сривът на доверие и очакване на нещо позитивно от институции, политици и партии според мен е стигнал екстремни нива.“ Това каза на среща с интелектуалци кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Георги Пирински, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Платформата на БСП „За социална Европа, за социална България”, която бе приета на заседание на 48-конгрес, е един опит да се съберат в десет проекта, в които има няколко по-конкретни теми, всичките идеи на социалистите за бъдещото развитие на страната ни, съобразени и с манифеста на ПЕС”, допълни Пирински. 

Пирински поясни, че първият проект от документа е тезата, че всеки европейски гражданин трябва реално да може да упражнява всички онези права, които се съдържат във всички договори на ЕС и по-конкретно в хартата за основните права, която в няколко раздела съдържа всичко онова, което левицата винаги е застъпвала като своя кауза: Свобода, правосъдие, равенство. 

„В първата наша теза ние записахме, че в Европа тези права не може да са просто някакви прокламации, а функционирането на ЕС и всичките му управителни органи трябва на практика да бъдат подчинени на реализацията на тези права, а не те да стоят като добре изписани пожелания. В последния десети проект сме застъпили тезата за мястото на Европа в света”, поясни Пирински.

Той заяви също, че за България е много важно да изработи своята позиция в ЕС, като фактор, който се стреми да извлече потенциални предимства в балансиране на отношенията, които така или иначе фокусират в Югоизточна Европа.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.