Новини

ГЕРБ даде рамо на ДПС за промяна на бюлетината

Пред наименованията на партиите и коалициите в бюлетината за предстоящите избори за Европейския парламент ще има квадратче, а поредните номера на депутатите в партийните листи, чрез които ще отбелязваме преференции, ще са оградени с кръгче. Това реши парламентарната правна комисия. Председателят на правната комисия Четин Казак обясни, че по този начин всички избиратели ще бъдат предпазени от възможността да се объркат.

Предложението бе на ДПС, като бе подкрепено и от ГЕРБ. Едновременно с това бе гласувано и предложението на съпартийците на Бойко Борисов в услуга на движението, чрез което броят на членовете на ЦИК, излъчени от парламентарно представени партии, ще е 18, като всяка формация, която излъчи депутат в ЕП, също ще има право на член в комисията. 

Членовете на правната комисия от БСП не участваха в гласуването. Според зам.-шефката на депутатите от ГЕРБ Цецка Цачева обаче промяната на бюлетината противоречи на парламентарния правилник, тъй като не е в обхвата на приетите на първо четене текстове.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.