ГЕРБ

ГЕРБ и РЗС подписаха споразумение за политическа подкрепа

„Ред, законност и справедливост“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в изборите за членове на ЕП на 25 май с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа, която да бъде гарант за предизвикване на предсрочни парламентарни избори. За това се споразумяха председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и колегата му от РЗС Яне Янев. Двамата подписаха споразумение за политическа подкрепа за предстоящите европейски избори на 25 май.

„БСП и ДПС ще си сумират заедно гласовете, затова десните гласове не трябва да се разпиляват. Тази нова четворна коалиция се преодолява трудно. По отделно са слаби, а четвъртата партия управлява втората и третата“, настоя Бойко Борисов. По думите му, изборите за Европейски парламент имат морален аспект. „Ако дясна партия е първа политическа сила, те няма да имат моралното право да стоят. Не само, че нямаме време за губене, а вече го и загубихме. Държавата в много сектори вече е фалирала “, добави Борисов.

„На тези избори даваме пример на десните и на дясноцентристките партии. Има един-единствен опонент на това правителство на подмяната, което влезе през задния вход против волята на избирателите, и това е ГЕРБ“, категоричен бе председателят на РЗС Яне Янев. Той призова избирателите, които не искат Орешарски и Станишев да продължат да управляват държавата, да гласуват за ГЕРБ. По думите му, така България ще може да тръгне по правилния път на развитие.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.