ГЕРБ

ГЕРБ избра познати лица на водещи позиции за евровота

Незаменимият ковач на изборните резултати на ГЕРБ – Цветан Цветанов, представи листата на ГЕРБ за евроизборите. Начело, както се очакваше, е Томислав Дончев. Втори в листата е д-р Андрей Ковачев. Трета в листата е Мария Габриел. Владимир Уручев също ще повтори своя мандат в Европейския парламент, каза Цветанов. Пета в листата е Ева Паунова. Шести в листата е Емил Радев – завършил е право във Варненския свободен университет. Член е на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това е първата шестица, която от ГЕРБ очакват да влезе в Европарламента.

Андрей Ковачев и Мария Габриел и сега са в европарламента. Цветанов каза за Габриел, че тя е „жената, която направи много, за да може през 2013 година да бъде избрана за евродепутат на половете, в категорията „равенство между половете”, заяви Цветанов. Мария Габриел е човекът, който получава широка обществена подкрепа от хората, които се занимават със земеделие.

На седмо място е т.нар. квота на младежите в ГЕРБ. „Това място се заема от Андрей Новаков, един от най-активните младежи“, каза Цветанов. След като от ГЕРБ разкриха клубове в Турция и започнаха засилена кампания в смесените райони и придърпаха Вежди Рашидов, днес представиха Асим Адемов. Той е на осмо място в евролистата, български мюсюлманин. „Асим Адемов е човекът, който към момента на неговото уволнение, беше директор на училището в Гърмен. Това е човекът, който може да гради мостове с всички български граждани, независимо от етническата им принадлежност“, каза шефът на предизбориния щаб на ГЕРБ. 

На девето място е Стефан Ширев. „Ангел Филипов е следващата ни номинация. Завършил е Техническият университет във Варна, и е един човек с огромен потенциал“, каза Цветанов. Августина Цветкова, бившият зам.-военен министър, е следващата номинация. Следващият кандидат е също от младежите на ГЕРБ – Георги Георгиев. Той е съпредседател на постоянната комисия по европейска политика на студентите. 

В листата на ГЕРБ има и представители на бизнеса. Пламен Русев е управител на строителна фирма. Анести Тинчев е собственик на Европейски логистичен център за строителни системи и технологии. „Следващият в листата е директор на училището в село Венец. Спрямо нея, през последните месеци е оказвана репресия. Накарана е да си пусне молба за напускане, но при отказа й се търсят всякакви възможности за дисциплинарно уволнение. Мария Гиева е общински съветник в Раковски“, поясни Цветанов. След нея е Пламен Борисов – заместник–председател в Общинския съвет в Перник.

„Постарали сме се да има достатъчен брой мъже и жени. Големият дебат, който се води днес в публичното пространство, е противопоставянето между националисти и представители на ДПС. В листата ще видите, че има предсавители от така наречените смесени райони, както и бългро-мохамедани. По този начин даваме отговор на всички онези партии, които се заиграват в етническата принадлежност”, заяви Цветанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.