ГЕРБ

ГЕРБ с писмо до медиите заради компроматна война срещу тях в Плевен

Предизборният шаб на ГЕРБ в Плевен изпрати декларация до медиите във връзка с предизборната надпревара в града, по време на която се разиграва компроматна според тях война. По-рано днес излязоха противоречиви информации относно обновяването на инфраструктурата в града, които според ГЕРБ са манипулативни. Ето целия текст на декларацията.

„Уважаеми плевенчани,

Скъпи членове и симпатизанти,

Днес ставаме свидетели на най-голямата политическа лъжа в една режисирана компроматна война срещу ПП ГЕРБ в Плевен съшита с жълти ленти. Нищо неподозиращите кандидати за общински съветници и кандидат за кмет от ПП ГЕРБ станаха обект на безпардонна манипулация. Нашите имена и това на кандидата за кмет проф. Димитър Стойков бяха умишлено употребени и въвлечени в нещо, за което нямаме никаква вина.

Като по команда в последната седмица преди изборите гръмва непохватно скалъпен скандал. Основната цел е да се злепостави ПП ГЕРБ в момент когато социологическите проучвания на уважавана агенция сочат значителен превес на партията пред едни от най-яростните ни политически противници. Очакванията са на първи тур преднината на кандидата за кмет и листата за общински съветници на ПП ГЕРБ да е съкрушителна. Такава е волята на плевенчани. Данните, с които разполагаме категорично доказват тезата – защо ПП ГЕРБ е подложена не само тук, но и в цялата страна на небивала компроматна война.

Подобен сценарий бе разигран през месец май 2013 година, когато в деня за размисъл Николай Бареков скалъпи заедно с БСП аферата Констинброд. Партията на същият човек днес е коалиционен партньор на Георг Спартански. Неоспорим факт за всички в Плевен.

Ето защо точно сега, точно в този момент някой започва да чертае криви жълти линии насред старата главна улица на Плевен.  И забележете – като използва напрегната не само преизборна, но и политическа ситуация в цялата страна.

Всеки активен гражданин би реагирал емоционално и чисто човешки на подобна безумна акция с разкривени жълти линии появили се по никое време насред Плевен. Повече от нормално е чувствителното гражданско общество да реагира бурно. Така както стана и през 2013 година с аферата Констинброд и последвалата режисирана загуба на гласове за ПП ГЕРБ. За огромно съжаление днес отново ставаме свидетели на повторението на кампанията Костинброд, но с жълти ленти.  

Планът е прост. Възмутените, напълно заслужено граждани на Плевен, да не излязат да гласуват на 25 октомври, или да гласуват наказателно против ПП ГЕРБ. Ниската избирателна активност, постоянните атаки срещу лидерите на партията целят ППГЕРБ да бъде унижена на тези избори. Във Варна, Пловдив, София, Велико Търново, Стара Загора, а премиерът Борисов е викан на разпит само седмица преди изборите – вероятно и това е случайно. Компроматната война не признава морал и човешка етика. За съжаление Плевен е само част от плана за дискредитация на най-голямата политическа сила в България. Всички помним какъв беше резултата след измамата Костинброд. Въпросът днес е – ще позволим ли това да се случи отново?“

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.