ГЕРБ

ГЕРБ събра над 15 000 членове и симпатизанти в „Арена Армеец“ в София

Над 15 000 общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ ще се съберат тази неделя в зала „Арена Армеец“ – София за националното събрание на партията. Бойко Борисов ще отправи специално приветствие към партийния актив. Над 300 кандидати за кметове ще се качат на сцената, отбеляза пред „Стандарт“ председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му представянето на кметските кандидатури включва номинираните за областни, общински центрове и населени места, както и за районни кметове. Форумът ще е своеобразна генерална репетиция за официалното откриване на предизборната кампания на 25 септември. От централата на управляващите все още не са обявили откъде ще стартират предизборния им лъч. Но най-вероятно това ще бъде Кюстендил, тъй като само там ГЕРБ не са излъчили свой кандидат, а подкрепят сегашния градоначалник Петър Паунов.

Предизборните концерти на ГЕРБ се превръщат в запазена марка с Ансамбъл „Българе“, Трио „Сопрано“ и Веселин Маринов. Слоганът на ГЕРБ „Видими резултати за България!“ ще звучи актуално за всеки град, например: „Видими резултати за Бургас!“. А там, където ГЕРБ нямат кметове, ще се допълва и „Време е!“.

Вече са готови и листите за общински съветници на партията, като най-късно до 17-18 септември те ще бъдат предадени на местните централи за регистрация. В четвъртък вечерта административният секретар на ГЕРБ и зам.-председателят на предизборния щаб Цветомир Паунов внесе в ЦИК и заявление за регистрация на партията в информационно-разяснителната кампания в подкрепа на въпроса на националния референдум. „ГЕРБ отговаря с категорично „да“ на въпроса: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“, защото смятаме, че повишената чрез електронно гласуване избирателна активност е от важно значение за привличане и приобщаване на гражданското общество в управлението, както и за повишаване на доверието“, заяви Цветомир Паунов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.