ГЕРБ

ГЕРБ ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК

Мисля, че ние сме демонстрирали, че когато поемаме ангажимент към някого – дали към гражданите или към останалите политически сили, както това се случи на КСНС (Консултативния съвет по национална сигурност), сме го изпълнявали. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова. „Миналата седмица бяхме в пленарна зала, имаше кворум, за да се вземат важните решения за държавата, както се бяха договорили лидерите“, добави тя. „БСП си позволиха да пренаредят дневния ред и програмата на НС, а и дневния ред на обществото, с предложение за разглеждане на най-различни законопроекти в 20 различни точки, което според нас не беше удачно в период на подобна криза това да се случва и второ – за пореден път показа кой не изпълнява елементарни политически договорки и някакъв постигнат крехък консенсус“, припомни Атанасова.

„Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните заведения е наистина е много тревожно. Когато се прави актуализация на бюджета на НЗОК трябва да се предвиди и финансиране. Финансиране може да има само от държавния бюджет и само и единствено МС може да бъде вносител на такова предложение“, смята бившият министър на здравеопазването.

„Вече Надзорният съвет на НЗОК си е свършил работата и е взел решение за актуализация на бюджета, изпратил е предложение на здравния министър за такава актуализация и тя следва да съгласува това предложение и да го внесе в МС, т.е очакваме, че изпълнителната власт в лицето на МС наистина ще реагира адекватно и ще направи такова предложение на НС. Ние от ГЕРБ категорично ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК“, добави Атанасова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.