ГЕРБ

ГЕРБ внесе сигнал до Прокуратурата за проверка на сигналите от БСП и „Сердика“ за подмяна на вота в София

В последните няколко дни двама от кандидатите за кмет на София тиражират в публичното пространство информация за подготвена схема за манипулации на вота в столицата. Всеки български гражданин, в това число и хората, заемащи публични длъжности, които разполагат с информация за престъпления, са длъжни да уведомят веднага разследващите органи, за да бъде извършена незабавна проверка.

Недоумение буди фактът, че нито кандидатът за кмет на София на БСП Михаил Мирчев, нито кандидатът за кмет на коалиция „Сердика“ Георги Кадиев, са предоставили факти за твърденията, които разпространяват на компетентните органи. ПП ГЕРБ още вчера внесе сигнал до главния прокурор, в който поискахме твърденията, които разпространяват двамата политици, да бъдат проверени своевременно.

Настояваме двамата кандидати за кметове да предоставят на разследващите органи всички факти, с които разполагат. Ако не го направят, както до момента, основателно ще смятаме, че те съзнателно разпространяват лъжливи твърдения. Тези опити за манипулация биха имала два ефекта. От една страна, да откажат повече граждани от това да упражнят правото си на глас. А от друга, тези кандидати да намерят предварително оправдание за своя изборен резултат.

Призоваваме българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас, защото това е единственият начин ефективно да се противопоставим на всички манипулации, които се правят в последните седмици преди изборите.

Организацията на изборния процес се осъществява от Централната избирателна комисия, Общинските избирателни комисии и Секционните избирателни комисии, които спазват разпоредбите на Изборния кодекс. Напомняме, че този Изборен кодекс беше изготвен и приет изцяло от БСП в миналото Народно събрание.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.