Новини

Главният прокурор е поискал свалянен на имунитета на 9 кандидати за кметове и общински съветници

До настоящия момент главният прокурор е внесъл искане и е свален имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници. Това съобщи на брифинг заместник главният прокурор Борислав Сарафов. „До момента до прокуратурата и МВР са подадени общо 679 сигнала. Респективно са извършени 679 проверки. От тях до момента образувани са 78 наказателни производства, свързани с престъпления срещу политическите права на гражданите. Постановени са и 318 отказа, а останалите все още се проверяват“, каза Сарафов, цитиран от „Фокус”.

По думите му, отделно от тези 78 престъпления срещу политическите права на гражданите са образувани и други и общият брой на престъпленията, свързани с изборния процес е 114 – това са досъдебни производства, свързани с престъпления свързани с изборите. Сарафов поясни, че числото от 78 до 114 са престъпления като извършени хулигански действия от кандидати или подобни деяния, но представляват престъпления свързани с изборния процес. „До момента в качеството на обвиняеми са привлечени 4 лица конкретно по тези престъпления. Внесени са до момента два обвинителни акта“, уточни зам. главният прокурор.

Той подчерта добрата координация и съвместна работа между Прокуратурата, МВР и ДАНС. „Категорично всеки един сигнал е отработен в рамките само на 48-часа. Работи се изключително приоритетно и внимателно и нито един сигнал не е подминат“, каза още той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.