АБВ

Христо Григоров, кандидат-кмет на Сливен от АБВ: Гарантирам прозрачност в работата на администрацията

Активното участие на гражданите и гражданските организации в решенията на общината – това е един от основните начини за по-качествен контрол върху всички сфери на общинската дейност. Това коментира в дискусионното предизборно студио на БНТ ген. Христо Григоров, кандидат на ПП АБВ за кмет на Сливен. Той подчерта, че това гарантира прозрачност в работата на администрацията и ограничава порочните корупционни практики.

Той добави, че е крайно необходимо Сливен да има омбудсман, който да допринася за връзката между властта и гражданското общество.
В контекста на управлението на общинските пари, според ген. Григоров, е необходим непрекъснат одит и публичен контрол, както и при формирането на общинския бюджет да бъдат залагани реалистични стойности. Той подчерта и необходимостта от експерти в общинската администрация.

Ген. Григоров посочи, че една от фундаменталните политики в програмата на АБВ е грижата за младите хора и хората в активна възраст – да получат възможност да живеят в родните си градове, да работят и да отглеждат децата си. Началото на това трябва да бъде положено с ограничаване на злоупотребите във властта както на национално, така и на местно равнище.

В заключение ген. Григоров призова гражданите на Сливен да събудят гражданската си съвест, да излязат извън тяснопартийните рамки и да отидат до урните за гласуване на 25 октомври.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.