АБВ

Христо Михайлов: АБВ влиза в кампанията за местни избори като просперираща, динамична, млада, силно развиваща се партия

АБВ влиза в кампанията за местни избори като просперираща, динамична, млада, силно развиваща се българска политическа партия и цели победи в цялата страна. Това заяви в предаването „Референдум“ по БНТ доц. Христо Михайлов – член на предизборния щаб на ПП АБВ. „Не делим България на региони, на кметства, на малки или големи общини, нашият фокус са хората. И нашата основна цел е развити, проспериращи общини, силна държава и по-добър живот за всички български граждани“.

Очакванията на българите по места в контекста на местното управление са за по-чувствителна и положителна промяна на състоянието на общините, коментира доц. Михайлов. Той добави, че това в много региони се случва, видимо е и е резултат от успешното усвояване на евросредства. Навсякъде обаче стои въпросът за прозрачността и ефективното управление на тези средства. Доц. Михайлов даде за пример столицата и ремонтите на градската инфраструктура, където резултатите често са краткотрайни и много скоро, примерно, след реконструкциите на пътища, те започват да се рушат. „Аз съм убеден, че българските общини биха усетили в голяма степен подобряване на инфраструктурата, на средата за живот, ако има по-чувствително пряко участие на гражданите в решаването на жизненоважните въпроси – чрез допитване и развитие на системата за местни референдуми.

В контекста на въпроса за децентрализация на общините, доц. Михайлов посочи, че независимо от важността на местните избори и от подбора на екипите, които ръководят дадена община, несъмнено ролята на секторните държавни политики стои над всичко. Той подчерта, че именно по тази причина АБВ излиза с няколко структурирани програми – Програма за финансово обезпечаване на състоянието на общините, Програма за възстановяване на българското село, Програма за развитие на Северозападна България, на Странджа, Сакар и Родопите. Доц. Михайлов е категоричен, че независимо, че сега общественият фокус е върху местните избори, в перспектива развитието на секторните политики, биха довели до решаването на въпросите по места.

По повод характера на кампанията за избор на кметове и общински съветници, доц. Михайлов посочи, че добрият тон е характеристика на политиката и на политиците на АБВ и това е видно. „Това е един от основните принципи – коректност, добър тон, образование, професионализъм и експертност. Заедно с политиките, които представя и налага АБВ, показва, че е предсказуема, толерантна и коректна партия. Партия, която и в бъдеще ще продължи да се налага в политическия живот на България като коректната партия“.

В заключение доц. Михайлов отново посочи, че АБВ е алтернатива на статуквото и начало на българското възраждане и до края на кампанията българите ще се убедят в предимствата и качествата на кандидатите на ПП АБВ и на провежданите от тях политики.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.