БСП

Илияна Йотова: Битката между левите и десните в Европа е близка, а решаващият глас може да дойде от България

„Европейската комисия беше изключително слаба, както нейният председател г-н Барозо, така и голяма част от комисарите. Пет години се наслушахме на всякакви обещания и нито едно от тях не е спазено. Имаме нужда от радикална промяна, имаме нужда от лидери, а не от послушни бюрократични чиновници.“ – коментира Йотова пред пълната зала на Добричкия театър. Вместо стабилизация, те предлагаха да „затегнем коланите“. Те нямат нужда от държави, казваха, че пазара определя всичко. Но ние социалистите не сме съгласни, че болниците са търговия и че само ако имаш пари детето ти ще бъде образовано.“

На срещата присъстваха и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместник-министъра на земеделието и храните Явор Гечев и народния представител от КБ Сияна Фудулова.

„Илияна е човек, който винаги е защитавал националният интерес. Тя им показа, че малка България може да защитава интересите си без това да пречи на общоевропейската политика. Такива хора ни трябват в ЕП. Илияна ние сме зад теб, ние сме един отбор.“ – обърна се към нея Драгомир Стойнев.

„Това не са просто избори за да пратим седемнадесет човека в Брюксел. От това зависи как ще изглежда държавата ни след това. Винаги съм носила българският дух и това ми е позволявало да защитавам и най-трудните национални каузи.“ – развълнува залата Илияна Йотова.

„Само ние от БСП имаме смелостта да се срещнем с хората и да чуем тяхното мнение, защото ние не сме излъгали никого. Ние социалистите не сме поредните продавачи на надежда, както чухте преди малко нашите министри, за краткото време, в което управляват са свършили повече, отколкото други за четири години.“

По-рано през деня Илияна Йотова и Явор Гечев се срещнаха със земеделски производители в с. Победа. Сред обсъжданите теми бяха новите възможности за европейско финансиране предвидени за животновъдите, земеделските производители, биоземеделието и др.

„Къде отиде българският мед? Публична тайна е, че ядем преварен китайски мед с полски етикети. Още един резултат от задкулисието при договарянето на предприсъединителния договор с ЕС, лишаващ страната ни от европейско финансиране за цели сектори, като пчеларството и бубарството. За да има истинска политика трябва да се промени политическото съотношение в Европа.“ – отговори Илияна Йотова на поставените й въпроси.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.