БСП

Илияна Йотова: ГЕРБ гласуваха за тежки икономически санкции срещу Русия

Текстът за спиране на евросредствата към България бе изцяло дело на ГЕРБ и най-вероятно изготвен под тяхна диктовка. Това каза евродепутатът и кандидат за нов мандат в Европейския парламент от БСП Илияна Йотова по време на откриването на новия й информационен център в Плевен. „Целта на тези центрове и е да спомогнат за избягването на оронването на имиджа на България в Европа с подобни манипулации, чрез информиране на гражданското общество“, обясни тя.

Според Йотова, трябва да има по-добра връзка между Европа и нейните граждани, за да може Брюксел да не се вижда само като едно място, което налага ограничения и санкции. „Има предимства от членството ни в Европейския съюз. Чрез изграждането на информационна мрежа от центрове из страната можем да осведомяването гражданите за европейски програми и фондове, за да се избегне изпускането на срокове и загубата на финанси”, поясни тя.

Според нея, в Европа има опити за налагане на двойни стандарти и е нужно единство и гласуване в интереса на страната, за да се избегне създаването на тези стандарти. Тя даде пример със състоялото се гласуване на документ за ситуацията в Украйна: „Защо се предлага спирането на „Южен поток“, което би имало негативен ефект върху България, Унгария, Словения, Италия и т.н. а не спирането на „Северен поток“, което би имало негативен ефект върху другите държави? Този документ, включващ и текста за тежки икономически санкции против Русия, мина благодарение на гласовете на ЕНП и нашите колеги от ГЕРБ, докато социалистите гласуваха с „въздържал се” и „против” двата текста“. 

Информационните центрове ще действат като предизборен център на Коалиция за България до изборите, като голяма част от предизборните мероприятия ще се състоят в тях. Ще се провеждат също така ежемесечни срещи с представители на бизнеса, науката, образованието, медицината, спорта и други. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.