БСП

Илияна Йотова, КБ: Политическият ни опонент е ГЕРБ

Нашият политически опонент е ГЕРБ. Готови сме да водим сериозен дебат с тях, заяви кандидатът за евродепутат от БСП Илияна Йотова. Освен ГЕРБ в предизборната кампания ще дебатираме и с представителите на Либералния алианс – ДПС и НДСВ, с които имаме своите различия в Европа, независимо, че с ДПС подкрепяме правителството у нас, продължи Йотова. Според нея, обаче, най-голямата опасност при предстоящите избори за ЕП, а може би и за следващите години, е невероятният възход на много крайни и екстремни популистки партии, допълни тя в изявление по БНТ.

„Ако разчитаме само на оставащите малко повече от 30 дни, едва ли ще повлияем на ниската избирателна активност, каза тя и добави, че още през 2009 година е започнало създаване на информационни центрове, които вече са шест, а днес в Плевен ще бъде открит седми. „Така че моят разговор с избирателите никога не е преставал. Убедена съм, че работата на европейските политически институции ще бъде коренно променена през следващия мандат“, уверена е Йотова.

Тя коментира и последния скандал с незаконните лични данни. Това е първият случай, при който можем да проверим дали има незаконно използване на нашите лични данни. Аз съм крайна в това отношение. Партиите, които са си позволили да представят фалшиви подписки, трябва да бъдат наказани. В Европа това е сериозно престъпление, а ние тук го отминаваме с лека ръка, заяви евродепутатката.

Европа беше управлявана от десни партии през последните 10 години. Искрено се надявам ПЕС да спечели изборите.

Трябва да променим управлението на Европа и то главно в социалната политика. Сигурна съм, че ще изградим перспективен и работещ екип. Резултатите от европейските избори ще са достатъчно категорични, за да може правителството в България да продължи да работи спокойно. Аз не предвиждам предсрочни парламентарни избори, каза още тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.