БСП

Илияна Йотова: Това е много сериозна загуба на БСП

Загубихме изборите, това е много сериозна загуба на БСП. Може би ще направим по-прецизния анализ, когато видим цялостния резултат, но наистина много сериозна загуба на БСП. Това заяви Илияна Йотова в сутрешния блок на БНТ. „Емоциите са прекалено силни, нали не очаквате, че тази нощ сме направили най-сериозния анализ. Не сме започнали този разговор, ще го започнем може би от днес нататък или от утре, но ще чакаме резултатите първо в страната. Искаме да видим каква е картината. Разбира се, като сериозни хора трябва да си направим сериозните изводи“, така Йотова обясни загубата на БСП на евровота.

„Не е най-важният въпрос отговорността в момента, разбира се, че ще се стигне и до нея, но за нас е по-важно точката преценка защо се получи този резултат. Няма как да не признаете, че беше неочакван за мнозина, включително и за нас, включително и за доста от социологическите агенции. Ние имахме и други представи за това как се развива нашата кампания. Очевидно трябва да се направят наистина и по места, и по централно много сериозни изводи, да се видят грешките“, допълни Йотова.

„Очевидно е, че има проблем. Нека да видим къде е този проблем, дали това е част от последиците от нашето участие във властта, по начина, по който участваме в нея и, разбира се, ще дойде ден и момент за отговорността“, каза още тя по повод ниския вот на БСП.

„От тези резултати, които получихме и абсолютният брой е очевидно, че твърдото ядро на БСП е отишло да гласува. Нашите избиратели в най-твърдата си част са отишли вчера до урните“, завърши Йотова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.