ДПС

Йордан Цонев: Имаме сложни отношения с БСП, но подкрепяме Орешарски

„ДПС и ГЕРБ имат фундаментални различия. Ние никога няма да направим коалиция. Уверявам ви в това“, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. „С БСП също имаме много различия. Първо – ние сме либерална партия, а тя е социалистическа“, поясни той. „Няма да спра да обяснявам, че програмата на кабинета „Пламен Орешарски“ е върховата цел на БСП и ДПС. Програмата на кабинета е резултат от много разговори и компромиси“, каза той.

„Ние подкрепяме кабинета и ще останем зад него. Имаме сложни взаимоотношения с БСП, но това винаги е така. Ние не сме се събрали да се уеднаквяваме и да се обичаме“, заяви Цонев. 

„Нямаме контакти с ГЕРБ извън публичните контакти, които се виждат в парламента“, категоричен бе депутатът от ДПС. „В ДПС не е практика да се коментират действията и бездействията на нашия председател“, каза още Цонев относно кафето на Лютви Местан и Бойко Борисов. 

„Основното, което дразни и БСП и ДПС е, че непрекъснато се говори, че Движението преяжда с власт. Често ни го казват това, но няма нито един факт“, заяви Цонев и посочи, че от 26 областни управители, ДПС има само 6.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.