ГЕРБ

Йорданка Фандъкова, ГЕРБ: Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София

„Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София“, съобщи Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, на среща с лекарите от ХII и XIV ДКЦ. „Интегрираната информационна система за управление на електронните записи ще помогне за бърз и лесен обмен на данни и ще спести време, което е от съществено значение при лечението“, подчерта Фандъкова.

В двете поликлиники се въвежда информационна система, чрез която личните лекари имат достъп до лабораторните изследвания и рентгеновите снимки на своите пациенти, а с разрешение на пациентите могат да ги препращат за консултация и до други лекари, обясни д-р Васил Василев директор на здравните заведения. Разработва се възможност пациентите да запазват час при лекар чрез електронната система, както и да получават смс-известие при готови медицински резултати, напомняне за профилактични прегледи и поставяне на ваксини . Дигитализираните пациентски досиета, ще улеснят работата на лекарите и ще позволят на пациентите да получават качествени здравни услуги.

Фандъкова припомни, че Столичната община дофинансира здравната помощ в общинските болниците с между 8 и 10 млн. на година. „След инвестициите, които направихме в нова медицинска апаратура и ремонти на болниците, насочваме усилията си към бившите поликлиники. Разработваме програма за инвестиции в ДКЦ-тата, с която да санираме сградите“, каза още кандидатът за кмет пред лекарите.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на район „Люлин“ Милко Младенов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Венетка Серафимова, Татяна Георгиева, Екатерина Йорданова, Лилянда Еленкова, Силвия Христова, Михайл Владов и Веселин Милев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.