ГЕРБ

Йорданка Фандъкова, ГЕРБ: Моето виждане за развитието на системите в София означава по-малко коли в центъра

По-голямата част от посоченото като проблеми от жителите на столицата вече се прави. Над 350 хил. души дневно ползват метрото. Хората вече свикнаха с метрото. Това каза кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова в предаването „Референдум” по БНТ. Тя изтъкна, че в последните години е в ход най-мащабната програма за развитие на градския транспорт. Освен това, интелигентната система за управление на трафика вече се изгражда и ще заработи през 2016 година, като в нея ще бъдат включени 160 ключови кръстовища.

Относно предложението да има градски транспорт тя посочи, че такъв експеримент вече е правен и той се е оказал неуспешен. Може да се помисли за линиите на метрото, която ходи до ж.п. гарите и летището.

„Моето виждане за развитието на системите в града означава по-малко коли в центъра. Затова изграждаме системите от рингове”, обясни тя. С цел облекчаване на движението се изграждат и кръстовищата на две нива.

Фандъкова каза още, че има 4 буферни паркинга до метростанции, които за съжаление се използват малко. Тя счита, че хората трябва да бъдат стимулирани да ги ползват повече, а междувременно се изграждат още 3 такива.

По отношение на сигурността в столицата Фандъкова каза, че има увеличение на патрулите в центъра. „Има сериозна инвестиционна програма за видеонаблюдение”, каза тя и добави, че се увеличават камерите в парковете, училищата, детските градини.

По думите на Фандъкова, милиардният бюджет на София не е даденост. Тя изтъкна увеличението на бюджета в различните звена и факта, че местните данъци не са вдигани от дълго време насам. Освен това рейтинговите агенции са констатирали финансова стабилност на столицата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.