ГЕРБ

Йорданка Фандъкова, ГЕРБ: София може да се гордее, че е пример за религиозна и етническа толерантност

Всички познаваме добре историята на града си и знаем, че дедите и прадедите ни са ни оставили един град, който може да се гордее, че е пример за религиозна и етническа толерантност. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на ГЕРБ за София, на среща с организацията на евреите в България „Шалом”.

„Успях да реализирам проекти за запазването на толерантността и хуманността и това е общо дело от страна на Столична община и на СОС“, заяви Фандъкова.

„Предизвикателствата обаче са много сериозни и сме длъжни да запазим тази идея и да я пренесем към нашите деца“, добави тя. По думите на Фандъкова, Столична община често провежда срещи с ОЕБ „Шалом“, на които се обсъждат важни идеи.

„Един от най-важните проекти е „Да изчистим омразата“, Фестивалът на еврейска култура „Шалом София“ различни фотоизложби, няколко концерти и проектът „Равнопоставени и толерантни – заедно в европейска София“, заяви Фандъкова и добави, че някои от проектите са били финансирани от общината.

„В реализацията на тези проекти бяхме заедно и дадохме ясен знак. Тази тема е много сериозна днес, когато целият свят е изправен пред предизвикателства. Ние сме хора и поставяме хуманността и като отговорни управници на града сме длъжни да се грижим за сигурността на гражданите“, добави тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.