ГЕРБ

Йорданка Фандъкова: Готви се проект за транспортна връзка до Националната кардиология от бул. „Тодор Александров“

Подготвя се проект за транспортна връзка, която да обслужва Националната кардиология от бул. „Тодор Александров“. Това стана ясно по време на среща на кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова с директора на Националната кардиология проф. Марио Станкев, директора на VI ДКЦ д-р Боянова и лекари от двете здравни заведения.

Проектът ще се изпълни през следващата година, а вторият вход ще даде възможност за бърз достъп на линейките до здравното заведение. Едновременно с това ще бъде разработен и цялостен проект за транспортно решение в зоната около болницата, което да облекчи трафика.

Транспортното решение включва изграждане на пробив от ул. „Виктор Павлов“ към ул. „Искрец“ и цялостен ремонт на улиците в зоната, както и изграждане на осветление.  До момента около болницата е обособен паркинг към здравното заведение и са обособени места за паркиране.

Екипът на Фандъкова и ръководството на VI ДКЦ ще подготвят обследване на сградата, за да се предприемат мерки за енергийното й обновяване. Фандъкова припомни, че новият приоритет в програмата й са инвестициите в ремонт и апаратура за общинските ДКЦ-та.

В последните години Столичната община инвестира 13,3 млн. в ремонти и нова медицинска апаратура за общинските здравни заведения. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ доц. Лилянда Еленкова, Татяна Георгиева, Силвия Христова, Йоана Драгнева, Димитър Папукчиев, Александър Иванов, Атанас Бояджиев и Любомир Вангелов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.