ГЕРБ

Йорданка Фандъкова, кандидат-кмет на София от ГЕРБ: Нашите планове са фермерските пазари да се превърнат в традиция

Нашите планове са фермерските пазари да се превърнат в традиция. През последните години обособихме зони за български производители на пазарите на Римската стена, „Иван Вазов” и „Младост”. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, при провеждането на националния фермерски пазар в парк „Заимов”.

Пазарът в „Заимов“ се организира за втори път и интересът към него е много голям. „Това са ефективни и работещи механизми, чрез които можем да подкрепим българските производители. Хората свикват да търсят тяхната продукция. Вече работим по проекта за превръщане на пазара в кв. „Борово“ в пазар изцяло за българска продукция”, каза още Фандъкова. Тя почерта, че общинските дружества в последните години са започнали да инвестират в създаването на нови модерни пазари и те самите са станали инициатори на подобни идеи.

„Политиката ни е за подкрепа на малкия и среден бизнес, на предприемчивите хора, които създават продукция и работни места. Фермерските пазари са подкрепа за производителите и в същото време възможност за гражданите да получават екологични продукти“, категорична бе Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че настоящият зам.-председател на Столичния общински съвет Николай Стойнев е съветникът, който най-активно работи за организирането на фермерските пазари в последните две години.

„Предприемаческия дух развива икономиката на София от Освобождението до днес. В последните години възраждаме традицията за провеждане на фермерски пазари в София, която получава голяма подкрепа от хората. Фермерските пазари са място, на което производителите директно се срещат с крайните клиенти и са партньорство, от което всички печелят“, каза Николай Стойнев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.

През последните година бяха реконструирани Женския пазар и пазара „Димитър Петков“ . Предстои да отворят новите търговски площи във район „Връбница“ и се обсъждат проектите за цялостна реконструкция на пазарите на Римската стена и „Иван Вазов“.

На събитието присъстваха кандидатът за кмет на район „Оборище“ от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Евгениева, Нина Чанева, Михаела Иванова, Ботьо Ботев, Димитър Папукчиев , Християн Петров, Поля Михайлова, Венетка Серафимова, Мита Георгиева, Емануела Стоманякова, Йоана Драгнева, Елизабет Петрова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.