ГЕРБ

Йорданка Фандъкова: Още през тази година започваме строителството на третия лъч на метрото до „Красно село“

Още през тази година започваме строителството на третия лъч на метрото от Малък градски театър „Зад канала“ до „Красно село“. Четири са метростанциите, които ще обслужват район „Красно село“ – на Петте кьошета, на бул. „Прага“ и бул. „Пенчо Славейков“, на бул. „Акад. Ив. Гешов“ и бул. „България“ и на ъгъла на ул. „Житница“ и бул. „Цар Борис III“.

Заедно с проекта за изграждане на метрото ще бъде разширена ул. „Житница“ и изградено кръстовище на две нива, чрез което бул. „Гоце Делчев“ безконфликтно ще се свързва с ул. „Житница“ под бул. „Цар Борис III“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ГЕРБ, по време на среща с граждани на пазар „Красно село“.

„Това е много важен проект за района, защото освен достъп до метрото, ще разрешим и един от транспортните проблеми, тъй като това е единствената връзка, която свързва южните квартали на София с центъра на града“, поясни инж. Пламен Църноречки, кандидат за кмет на район „Красно село“ от ГЕРБ. „Имам уверението на инж. Братоев, че до средата на 2019 г. новият участък на метрото ще бъде завършен и пуснат за движение“, каза още кандидатът за кмет на район „Красно село“ от ГЕРБ и настоящ кмет на района.

Той обяви, че пазар „Красно село“ вече има нов проект за реновиране, с който ще се запази автентичния дух на пазара. По време на реконструкцията на пазара ще бъде осигурено място за търговците. В проекта се предвижда и ново обособено място на цветния пазар, така че да не пречи на пешеходното движение, обясни инж. Църноречки. На срещата с гражданите присъстваха още кандидатът за общински съветник от ГЕРБ д-р Веселин Милев и народният представител от ГЕРБ Милена Дамянова. Пазар „Борово“, който също се намира в район „Красно село“, ще се превърне в БГ-пазар, на него ще се продават стоки само от български производители и фермерски пазар.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.