ГЕРБ

Йорданка Фандъкова: Продължаваме програмата за реконструкция на основни улици и булеварди и развиваме новият приоритет за ремонт на вътрешно-квартални улици

„През 2016 г. продължаваме програмата за реконструкция на основни улици и булеварди и развиваме новият приоритет за ремонт на вътрешно-квартални улици, заедно с възстановяване на тротоарите и уличното осветление“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ.

Днес тя взе участие в конференцията на в. „Строител“ и представи готовите проекти за ремонти през 2016 г. на Столична община. Предвижда се основна реконструкция на бул. „Вл. Вазов“ заедно с 9-те моста, на бул. „Монтевидео“ и на бул. „Дондуков“ заедно с реконструкция на трамвайното трасе и изграждане нови тротоари. Подготвени са проектите за доизграждане на ул. „Обиколна“, разширение на бул. „Черни връх“ до Околовръстния път, ремонт бул. „Линкъл“, бул. „Шипченски проход“ и бул. „Прага“. През 2016 г. започва и строителството на кръстовището две нива на бул. „Гешов“ и бул. „България“.

„Подготвили сме проектите за реновиране на трамвайните трасета, заедно със закупуване на още нови трамваи. През следващата година започваме реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“. Предвиждаме модернизация на трамвайните линии по ул. „Каменоделска” от мост „Изида” до кв. „Орландовци” и по бул. „Цар Борис III“. Това са важни проекти, които водят до намаляване на шума и вредните емисии“, каза Фандъкова.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова посочи още, че през следващата година ще завърши изграждането на системата за управление на трафика. В момента в нея са включени 45 кръстовища. Датчици и камери ще бъдат монтирани на общо 160 кръстовища и с тях се осигурява предимство на градския транспорт, линейките и пожарните. „Целта е градският транспорт да е по-точен и по-привлекателен за пътниците“, каза Фандъкова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.