ГЕРБ

Йорданка Фандъкова: Район „Младост“ вече има своя първи православен храм

Район „Младост“ вече има своя първи православен храм. Построяването му е по инициатива на районния кмет д-р Цвета Авджиева и на жителите на „Младост“, които активно се включиха с набирането на дарения и с личен труд. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, при освещаването на църквата „Рождество Христово“. Освещаването на новия православен храм беше извършено от патриарх Неофит.

В инициативата за изграждането му се включиха още много публични фигури и представители на бизнеса. Теренът за храма е осигурен от Министерство на отбраната, а Столична община участва с финансиране на строителството. В близост до храма предстои да бъде изграден обреден дом и да се оформи ново парково пространство.

През последните години Столичната община полага последователно усилия за подпомагане възстановяването и изграждането на християнски църкви, храмове и манастири. В периода 2010-2015 г. за строителство и ремонти са отпуснати над 1 млн. лв. от бюджета на Столичната община. Осигурени са средства за възстановяване на църквите „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, „Св. Мина“, за ротондата „Свети Георги“, за изграждане на църквите в гробищен парк „Бакърена фабрика“ и в Малашевски гробища. Миналата седмица беше осветен православният храм в с. Владая.

На освещаването днес присъстваха д-р Цвета Авджиева, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Младост“, инж. Тодор Кръстев, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Сердика“ и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Лорита Радева, Валя Чилова, Екатерина Йорданова и Атанас Бояджиев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.