ГЕРБ

Искат Бойко Борисов и Цветан Цветанов за водачи на пловдивската листа на ГЕРБ

В битката за депутати от ГЕРБ влизат 90 пловдивчани. Мераклиите за 43-ия парламент са номинирани на събрания в шестте пловдивски района. Бойко Борисов и Цветан Цветанов също са сред посочените имена. Очаквано двамата са получили най-голяма подкрепа, съобщава „Марица“. Досегашните народни представители от Пловдив Вежди Рашидов, Менда Стоянова, Стефан Дедев, Димитър Лазаров Антоний Йорданов и Атанас Ташков също са номинирани. Лично Борисов обаче ще има последната дума кой от тях ще бъде в листата.

Предложени за депутати са и районните кметове с изключение на Райна Петрова, която се разследва за длъжностно престъпление и търговия с влияние. Местните структури са дали картбланш и на всички районни ръководители – Александър Радев (Централен), Костадин Язов (Южен), Ясен Михайлов (Западен), Антоний Йорданов (Тракия), Стефан Дедев (Северен), Вихър Захов (Източен). В дългия списък има и общински съветници, сред тях са Георги Стаменов, зам.-председател на ОбС, Георги Василев, проф. Даниела Дженева, директор на Ансамбъл „Тракия”.

От гражданската квота е предложен сегашният шеф на спортна дирекция в община Пловдив Петър Зехтински, който е бивш капитан на ФК „Ботев”.

Директорите на „Чистота” и „Градини и паркове” Иван Стоянов и Стоян Алексиев също са били посочени от партийни активисти, но и двамата са си дали отвод. Номинации са получили и шефът на дирекция „Екология и управление на отпадъците” в общината доц.д-р Стефан Шилев, който беше в листата и за евродепутати, директорът на ОП”Общински пазари” Минко Минков, бившата кметица на „Южен”, сега секретар, Павлинка Кацарова.

Много съм доволен, защото събранията при нас преминаха добре, с висок дух, имаме и нови членове, приети в партията, коментира кметът и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Според запознати обаче на много от събранията не е имало кворум и е трябвало да се изчака един час, за да се съберат членовете по места. Иван Тотев като кмет няма право да се кандидатира за депутат според изричните инструкции на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Според разпоредбите само 20% от действащите общински съветници и също толкова от кметовете на райони могат да бъдат включени в една листа.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.